Antonio Holsken ondergaat niet chirurgische behandeling om littekens en haaruitval te camoufleren

Antonio Holsken ondergaat niet chirurgische behandeling om littekens en haaruitval te camoufleren
09-29-2020, 00:00

Antonio Holsken werd onlangs benaderd door TLC soapster Louisa die aangaf de oplossing te hebben gevonden om iets te doen aan de kale plekken op zijn hoofd. Het innovatieve bedrijf Micro Care Limburg biedt de mogelijkheid om niet chirurgische behandeling te geven die o.a. kan worden toegepast om littekens en haaruitval te camoufleren. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van cosmetische en medische tatoeëerders. Volgens Antonio is deze methode een wereldwijde sensatie aangezien het zeer realistisch is.

Nadat Antonio tijdens z’n eerste behandeling live ging op Facebook kregen z’n volgens een idee waar hij mee bezig was. Op dat moment was er ook een filmploeg mee die beelden hebben geschoten van de behandeling. Wanneer deze worden uitgezonden is momenteel nog niet bekend.

Volgens de zanger die onlangs z’n nieuwe single ‘Kom bij mij (suavemente)’ lanceerde, is Micro Haar Pigmentatie een compleet ander proces waarbij andere inkten en naalden worden gebruikt. ‘In het verleden heb ik verschillende methodes geprobeerd om m’n kale plek op het hoofd te camoufleren. Ik heb zelf al kunsthaar gehad. Voor mij gaf dat meer nadelen dan voordelen. Je moet op elk moment overal rekening mee houden’, aldus Antonio.

De eerste behandeling duurde 4.5 uur. ‘Je voelt er niets van, het kriebelt alleen maar een beetje. Er volgen hierna nog 2 sessies en dan ziet m’n hoofd er bedekt uit. Het gedeelte dat behandeld is, heeft dezelfde kleur als mijn eigen haar. Het ziet er verzorgd uit en het lijkt net of het net geschoren is. Ik denk dat ik een goede keuze hebt gemaakt’, meent Antonio.

Op de website van ‘Micro Care Limburg' staat exact omschreven hoe ze met deze techniek zelfs realistische haartjes namaken. Ze geven advies voor de beste look die het meest bij mijn persoonlijke voorkeur past. Met deze techniek worden microstoppeltjes of haarstoppels nagebootst, alsof er sprake is van een natuurlijk geschoren haarstijl. Omdat er haarstoppels nagebootst worden, spreekt men ook van de ‘stoppel tattoo’. MHP camoufleert effectief natuurlijk haarverlies en dunner wordend haar en kan ook succesvol worden ingezet om littekens van haartransplantaties, of andere littekens te camoufleren en kan voor alle huidtypes en haarkleuren worden gebruikt. Een gespecialiseerde biologische inkt wordt in de bovenste huidlaag ingebracht om zodoende kleine stoppeltjes te simuleren.

Afgelopen zondag sprak Thuis in Holland met Antonio over deze ingreep én de passie die hij heeft voor stock race.circle-minus