BenooZ zet zich zelf nog niet op mute

BenooZ zet zich zelf nog niet op mute
12-09-2020, 15:54

Mute is de titel van de nieuwe single van BenooZ. (Ben van Hoof). De zevende single van BenooZ waarmee hij laat zien dat ondanks het vervelende coronavirus zijn muzikale loopbaan niet op “pauze,stand-by of mute” is gezet. Uiteraard blijven optredens nu uit voor BenooZ en zijn blues en rockband “Triple-B” daarentegen is Ben in zijn eigen studio 'Muziekstudio Nose” actief bezig.

Ben schreef zelf weer de tekst en muziek voor zijn nieuwe single “Mute” en ook speelde hij zelf alle gitaar en keyboard partijen in. De drumpartij werd verzorgd door Marc Eshuis en de trompetpartijen door Martijn de Laat. De zangpartijen worden opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzingt met Bianca Folkers. Al deze muzikanten zijn professioneel en ik ben er trots op dat zij hun medewerking hebben verleend. De eindmix werd door Ben zelf verzorgd met hulp van Gert Vreys, de mastering door Q-point en de bijzonder leuke clip werd gemaakt door Studio Fred Baaren.

Op aanraden van de clipmaker werd er niet gekozen voor een studio opname bij een green screen maar werden er buiten opnames gemaakt bij de “Kreekkraksluizen” in de gemeente Reimerswaal . De binnen opnames werden gemaakt bij “De Colweghe” in Halsteren waar volwassenen met een beperking werkzaam zijn. In de clip wordt gedanst door een oud collega ‘Kevin van der Kleij’ van de succesvolle dansgroep “Avant Garde Collective” Kevin was ooit de 1e werknemer van het schoonmaakbedrijf van Ben. De vrouwelijke rol wordt gespeeld door de Poolse schone Anna Jedrzejczak die ook werkzaam is in het bedrijf van Ben.

De single wordt weer uitgebracht bij Rood Hit Blauw producties waarbij de plugging en promotie door Ben en Ronald Visch van Rood Hit Blauw worden gedaan.

“Mute” gaat over de liefde van BenooZ die eigenlijk niet echt leuk meer is en die door BenooZ dan ook op “Mute” wordt gezet. De stijl van het nummer is volgens Ben geen levenslied maar meer disco- Nederrock, een stijl die zoals hij glimlachend zegt wellicht nog niet bestaat. Echte blazers echte drums scheurende gitaren en een vette Hammond sound is allemaal te beluisteren in de aparte nieuwe single van BenooZ.

Link naar muziekportals: https://ffm.to/mute
Link naar youtube: https://youtu.be/A7oVnMuUp6Q
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ben-van-hoof/circle-minus