De Broederschap..5 zangers… een nieuw geluid

De Broederschap..5 zangers… een nieuw geluid
10-12-2022, 20:07

De Broederschap bestaat uit Bryan B., Gino Politi, Björn Kragt, Jurgen Jonkers en Rob Janssen (die ook creatief verantwoordelijk is voor de vertaling en de videoclip). Deze 5 zangers zijn al jaren bekend in de muziekwereld en hebben ieder op hun eigen wijze hun zangcarrière vorm gegeven. Een unieke combinatie van 5 doorleefde stemmen vol met kracht en passie wat een mooie gevoelvolle sound oplevert. Met een randje soul en gospel. Je voelt de bezieling en zeggingskracht die deze Nederlandse burgers willen meegeven aan hun publiek. Een internationale sound met een lokaal karakter. Samen met oude rot in het vak, media-producent en manager Riny Schreijenberg, Kees van de Mark (initiatiefnemer en ondernemer) uit Rotterdam en Agractie (de boeren in actie beweging) is dit een oprechte poging om een positief tegengeluid te laten horen.

Verenigd in De Broederschap laten deze zangers hun stem horen in Dit Land, een geuzenlied dat geen politiek bedrijft of ergens ‘bij wil horen’ maar de stem vertolkt van een groeiende groep verontruste Nederlanders. Dit Land is een indringende boodschap van hoop dat wij als Nederlanders verbonden moeten blijven met elkaar, met de natuur en met ons mooie Nederland. Dit Land is een oproep aan iedereen om stil te staan bij datgene wat we aan het kwijt raken zijn voor onszelf en onze toekomstige generaties. Ons mooie Nederland.

Met een clip waarin onze boeren, vissers en tuinders geëerd worden om hun harde werk waarmee ze in ons dagelijks voedsel proberen te voorzien. Dat wat wij al eeuwenlang zijn dreigt verloren te gaan in dit kantelende tijdsgewricht waarin we van de ene crisis naar de andere crisis stuurloos wegdrijven van wat Nederland groot heeft gemaakt.

Respect, loyaliteit en verbondenheid zijn de voedingsbodem voor een gezonde samenleving. Het besef dat we het met zijn allen moeten doen, alleen sámen sterk zijn en dat de tijd van ‘ieder voor zich’ allang voorbij had moeten zijn. Ingegeven door politieke stuurloosheid en maatschappelijke polarisering staat de Broederschap op om een muzikaal eerbetoon te laten horen aan:
‘Een land vol goed leven’.
Een land wat zorgt voor ons eten en brood.
Dat Land, dat blijven we trouw’.

Wij hopen en wensen dat ‘Dit Land’ verbroedert en verzoent zodat onze komende generaties Nederlanders trots kunnen zijn op wat voor land wij aan hen nalaten.circle-minus