De Taverneboys brengen ouderwetse gezelligheid met feestplaat HE NEL, TREK EENS EVEN AAN DE BEL

De Taverneboys brengen ouderwetse gezelligheid met feestplaat HE NEL, TREK EENS EVEN AAN DE BEL
01-11-2023, 09:41

De Taverneboys kondigden op 11 november 2022 bij de lancering van hun jongste single We komme overal mar wel eene keer al aan dat in januari wederom een feestplaat zou verschijnen. De reden dat er zo vlak na elkaar twee producties van Jurgen Schlangen en Pieter van Velzen bij platenlabel Rood-Hit-Blauw worden uitgebracht, heeft grotendeels te maken met de opmars die de mannen willen maken met meer eigen repertoire. Tot nu toe brengen ze, naast eigen liedjes, bekende covers ten gehore, maar dat gaat in de toekomst veranderen. Met hun herkenbare sound proberen ze een eigen identiteit op te bouwen. Dat doen ze samen met Michel Clerx en Joris van Dijk van de Roosendaalse productiemaatschappij Sonic Solutions.

Omdat heel veel liedjes over cafes gaan dacht Jurgen Schlangen dat het ook wel een keer leuk zou zijn dat zijn eigen kroeg Cafe Taverne als rode draad gebruikt kon worden. Een kleine 6 jaar geleden werd Jurgen uitbater van dit gezellige cafe, gelegen aan de Bredaseweg 68 in Tilburg. Samen met Piet is hij gaan brainstormen over de verhaallijn van de single. Dat is volgens het duo met He Nel (trek eens even aan de bel) aardig gelukt. De Taverneboys houden van feestvieren op een ouderwetse manier waarin gezelligheid de boventoon voert. Met de tekst gingen ze naar het team van Sonic Solutions om er een vrolijke melodie bij te laten maken. Met een heerlijke beat en vrolijke accordeonklanken is die missie geslaagd. Ze hebben het mooi aangekleed en omschrijven het zelf als een schot in de roos. Als finishing touch werd er ook nog een sfeervolle clip geschoten in Cafe Taverne. Xenia, de vrouw van Jurgen, die in het dagelijks leven gastvrouw is in het cafe, kreeg de rol als Nel toebedeeld. Het was in ieder geval een groot feest.

De CD-single He Nel (trek eens aan de bel is vanaf 11 januari 2023 verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Kevin Madero, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.circle-minus