Dominique & Alice sluiten het jaar af met ‘Deze Kerst’

Dominique & Alice sluiten het jaar af met ‘Deze Kerst’
11-13-2020, 20:47

Dominique de Weerd & Alice Schutte besloten onlangs hun krachten te bundelen. Dat resulteerde een maand geleden in hun eerste duetsingle ‘Wij blijven altijd bij elkaar’, welke geschreven is door Wilfred Gerrits.. Het toeval wil dat Kirsten (de vriendin van Dominique) en Alice elkaar al heel erg lang kennen. Zij kwamen elkaar een tijdje geleden tegen en natuurlijk werd er gesproken over muziek. Er kwam een plannetje op tafel om voor de lol de stemmen van Dominique en Alice bijeen te brengen. Dat bleef niet bij een plan, maar kreeg daadwerkelijk gestalte. Hun stemmen bleken goed bij elkaar te passen. Een oud lied van Alice werd uit het stof gehaald en voorzien van een nieuwe orkestband, gemaakt door Wilfred Gerrits. Van alle kanten kregen ze positieve reacties. Dat bracht Alice op het idee om speciaal voor de Kerstdagen een nummer uit te brengen waar gevoel in moest zitten. Dat is met ‘Deze Kerst’ meer dan gelukt.

De opdracht om een band te maken werd wederom bij Tim Hemme neergelegd. Tekstschrijfster Angela Radtke werd opgetrommeld en kreeg de opdracht om een tekst te schrijven die de mensen zou raken. ‘En dat is gelukt’, laat Alice weten. Ikzelf ben een enorm gevoelsmens. De mensen die mij goed kennen weten dat. 6 jaar geleden ben ik daarom samen met mijn partner Willem een kledingboetiek begonnen voor mensen die weinig te besteden hadden. In sneltreinvaart werd ‘Alwi’s Boetiek’ een begrip in het oosten van Nederland. Vanwege de grote vraag ging men opzoek naar grotere panden en werden een paar kleine gesloten. Momenteel zijn er 3 grote filialen in Enschede, Hengelo en Nijverdal. Het duurste artikel kost € 29.99 en voor mensen met een maatje meer is de keuze reuze’’.

Het nummer gaat over een grote boom met lichtjes en versiering. Een open haard en een kerstster voor het raam. Voor velen de normaalste zaak van de wereld, maar als mensen uit elkaar gaan is dat voor beiden een groot gemis…..

De Opname, mix & Mastering vond plaats bij Studio het atelier (Frans Vollink) en de clip is geproduceerd door Robert Vegt van Thuis in Holland.

Meer info: https://www.facebook.com/Dominiquealice123circle-minus