Eric Ghelen presenteert nieuwe single IEDERE KEER ALS IK JOU ZIE

Eric Ghelen presenteert nieuwe single IEDERE KEER ALS IK JOU ZIE
02-08-2023, 13:11

Eric Ghelen heeft de afgelopen 20 jaar, vooral in Limburg, al een behoorlijke staat van dienst verworven. Zo langzamerhand groeit het aantal optredens boven zijn provincie gestaag. Het enigste verschil in die optredens is de taal waarin hij zingt. Als hij in Limburg ergens op een podium staat, vertolkt hij grotendeels nummers in het Limburgse dialect. Buiten deze grenzen presenteert Eric eigen liedjes en covers van collega artiesten. Over covers gesproken, zijn nieuwe single Iedere keer als ik jou zie is een Nederlandstalige bewerking van de wereldhit Help me make it through the night die door tal van grote internationale artiesten al is gezongen en uitgebracht. Daarmee is de zoektocht naar een oud en herkenbaar lied, dat je toch aan het denken zet waar je het van kent, geslaagd.

Producer Frank Verkooyen en tekstschrijver Wim Roeffen kregen de vrije hand om er een eigen draai aan te geven. Dat is volgens Eric aan hen wel toevertrouwd. Eric voelt zich bij The Boom Studio op zijn plaats en geniet elke keer opnieuw van de samenwerking met Frank Verkooyen. Als bonustrack is het nummer Onvoorwaardelijke liefde toegevoegd. Dit lied heeft hij twee jaar geleden speciaal voor zijn twee kleinkinderen laten schrijven, maar is door de pandemie nooit uitgebracht. Om de track, waar opa’s en oma’s met recht van kunnen stralen, is besloten om deze nu ook maar uit te brengen.

De single Iedere keer als ik jou zie is vanaf 8 februari 2023 te streamen bij de bekende portals. De beelden van de clip zijn geschoten door Niels Horstman. Deze is te bewonderen op het YouTubekanaal van TeamNL Music en de socials van Eric.circle-minus