‘Fly Angel Fly’, nieuwe sfeervolle single van Glenda Peters

‘Fly Angel Fly’, nieuwe sfeervolle single van Glenda Peters
12-05-2020, 14:50

In 1985 won Glenda Peters de allereerste Soundmixshow met het nummer ‘One day I fly away’. Het was het begin van een lange carrière in de muziek. Glenda Peters: “Eind jaren 80 stuitte ik tijdens een zoektocht naar repertoire voor mijn album op een demo-opname van een compositie van Lucy Steymel en Roland de Leeuw. Het nummer haalde de selectie niet maar bleef een persoonlijke favoriet van me. Ik ben het sindsdien altijd live blijven zingen, zonder me nog te herinneren waar het destijds vandaan kwam en wie de auteurs waren. In deze periode waarin veel mensen -ook ikzelf- afscheid hebben moeten nemen van een dierbare kwam ik bij toeval in contact met de toenmalig partner van en huidige beheerder van de catalogus van de in 2006 overleden Lucy.

Hij stuurde me een voor mij wellicht passende song. De schok was groot: alles viel samen. 35 jaar na dato vond ‘Fly Angel Fly’ via een onverwachte omweg precies op het goede moment zijn plek”. Een song over afscheid nemen en bezinning, passend in deze onzekere tijden. Gearrangeerd door Jan-Peter Bast. Met medewerking van New Gospel Sensation en Thierry Crommen (mondharmonica).circle-minus