Fries Wolma brengt melancholieke popmuziek oet Grunnen

Fries Wolma brengt melancholieke popmuziek oet Grunnen
10-12-2020, 10:30

Aarm of Riek is de nieuwste aanwinst in de reeks succesvolle singles die de Groninger liedjesschrijver eerder uitbracht: Beatpiroaten, Kerstnachtblues, Zummertied, Noakend in de regen, Wie waren jong, n Joar is zo veurbie, Pure laifde is nait te koop, Wie zingen t zulfde laid, samen met Hennie Dolsma, Tis Stil in Stad, troostlaidje in opdracht van RTV Noord, Mis mien Schier en Poedie, Poedie, Poedie, samen met de Poedies. Singles die ‘bijna’ allemaal hoog wisten te scoren in de Noord 9 van RTV Noord en andere hitlijsten.

In Aarm of Riek bezingt Wolma de verschillen tussen arm en rijk. Geboren als dubbeltje, word je nooit een kwartje, luidt een bekend spreekwoord. Hoe gaan mensen om met rijkdom en armoede? Er zijn mensen die stinkend rijk zijn, maar echt het geluk in hun leven niet kunnen vinden. En er zijn mensen die weinig hebben en toch heel gelukkig zijn. Aarm of Riek t moakt nait oet, as je mor gelukkeg binnen.

Het nummer is opgenomen in Audio Studio de Fabriek van Dik Pomp. Wolma liet Pomp bij deze single volledig zijn gang gaan. Dat heeft geresulteerd in een verfrissende productie. De strakke ritmesectie, die door Dik Pomp en Erik Drent is ingespeeld, geeft aan dat dit musici zijn die weten waar zij mee bezig zijn. De gitaarpartijen liet Pomp inspelen door de jonge, fabuleuze Rowdy Prins, die zijn gitaren laat klinken met veel gevoel voor nuances. Deze musici hebben er voor gezorgd dat het nummer klinkt zoals het moet klinken! Magisch!

Wolma streeft perfectie na in zijn muziek. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Het kan altijd beter’. Met het nieuwe, verfrissende geluid van Arm of Riek lijkt Wolma een andere muzikale weg in te zijn geslagen. Melancholieke popmuziek oet Grunnencircle-minus