Gordon vindt het vasteland in zijn nieuwe nummer geschreven door Tabitha

Gordon vindt het vasteland in zijn nieuwe nummer geschreven door Tabitha
04-02-2021, 11:09

Na de succesvolle, muzikale rentrée van Gordon met ‘De Heling’, komt hij opnieuw met een prachtig en gevoelig nummer. ‘Terug op vasteland’ is geschreven door niemand minder dan Tabitha en omschrijft hoe de golven van het leven je kunnen meenemen, maar je altijd weer aan land brengen. Ingetogen, indrukwekkend en wellicht heel anders dan je van Gordon gewend bent. Zwangere Tabitha nam zelf de backing vocals voor haar rekening.

Dat Gordon een turbulent leven heeft (en vooral heeft gehad) is voor niemand een verrassing. Dat hij een gevoelsmens is en poëtisch in het leven staat, is een kant die misschien niet iedereen van hem kent. De diepgang van de tekst van ‘Terug naar vasteland’ laat díe kant van Gordon zien. Symbolisch voor de ups en downs die zijn leven heeft gekend en zeker ook kenmerkend voor het 30-jarig jubileum als artiest dat hij dit jaar viert. Een prachtig nummer waar je echt naar moet luisteren en waar iedereen iets in zal herkennen.

“Terug op vasteland’ werd door Tabitha geschreven speciaal voor mij. Ik was eigenlijk een beetje overdonderd door de schoonheid van het liedje in al zijn eenvoud. We hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar de klik was er direct. Ik volgde haar al een tijdje en met haar single ‘Dan Komt Alles Goed’ werd ik razend nieuwsgierig naar haar als mens en als artiest! En hoe bijzonder; zij schreef dat ik weer terug op vasteland zou komen, zonder te weten dat ik terugkeer naar mijn geboortegrond Amsterdam Noord. Vlakbij waar mijn ouders begraven liggen en ik mijn jeugd heb doorgebracht. Ik zong het dan ook met heel mijn hart in. De cirkel is nu rond. In Amsterdam word ik oud en ik ben gewoon weer terug op vasteland.”

‘Terug op vasteland’ is geproduceerd door zijn eigen vertrouwde producer Bas van den Heuvel in nauwe samenwerking met het jonge en bevlogen team van Tabitha. Het nummer wordt uitgebracht via Gordon’s eigen label, Music Made in Holland. Gordon’s release, ‘Terug op vasteland’, is vanaf vandaag beschikbaar op alle digitale kanalen.circle-minus