Henk Wijngaard en Bernardine Waterloo maken loflied voor Groningen

Henk Wijngaard en Bernardine Waterloo maken loflied voor Groningen
08-26-2020, 00:00

Henk Wijngaard en Bernardine Waterloo gaan back naar de roots van Groningen en bezingen dit in een powerballad met als titel “Mijn Groningen”. Het zingende Belgische Frietmeisje, Bernardine Waterloo uit Groningen en de zanger Henk Wijngaard, Hebben beiden roots liggen in Groningen. De zanger Henk Wijngaard, die bekend staat om zijn truckerssound, heeft de hele wereld gezien, waar het gras groen is.

De Groningse zangeres Bernardine Waterloo heeft mooie momenten in Groningen liggen. Wat is er dan mooier als zanger en zangeres, om een samenwerkingsverband aan te gaan en the roots van Groningen in een powerballad te bezingen, want er gaat immers niets boven Groningen. Met de nieuwe singel “Mijn Groningen”, weet Henk en Bernardine een vrolijke, zwoele, krachtige, melodieuze powerballad neer te zetten, die de stad Groningen, in een stralend zonlicht neerzet en laat zien wat er te vinden is. Het bruisende Groningen, waar, dag en nacht licht brand, heeft het en daar leeft het, kleine dorpjes, de branding aan zee, de kroegen die nooit echt dicht gaan.

Het is Goud wat er in Groningen blinkt en dit is precies wat Henk Wijngaard en Bernardine Waterloo bezingen, het warme intense gevoel van het Nederlandse lied, met een regionaal randje. Harrie Waterloo, de man van Bernardine, benaderde Henk met de demo van de track. Toen ik het nummer “Mijn Groningen” voor het eerst hoorde, kreeg ik kippenvel van m’n nagels tot m’n kruin”, vertelt Wijngaard.circle-minus