Internationale dansact Baba Yega krijgt staande ovatie bij Holland's Got Talent

Internationale dansact Baba Yega krijgt staande ovatie bij Holland's Got Talent
08-30-2020, 00:00

Het dansfenomeen Baba Yega is door naar de halve finale van Holland's Got Talent. De internationale groep wist tijdens de eerste auditieronde een verpletterende indruk achter te laten en kreeg zelfs een staande ovatie van het publiek en de jury, bestaande uit Ali B, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw. Met een speciaal voor het tv-programma ontwikkelde dansact en door de gedaante aan te nemen van een mini Baba, wist Baba Yega de jury omver te blazen.

De 'Got Talent' show is niet geheel onbekend voor Baba Yega. Eerder won de groep de talentenjacht 'Belgium's Got Talent' en later werd de groep gevraagd deel te nemen aan de Chinese editie van de show genaamd 'World's Got Talent'. Onder de vleugels van Studio 100 groeide Baba Yega verder. Zo heeft de mysterieuze groep eerder dit jaar hun single 'Baba United' uitgebracht en werd er een bijzondere bijbehorende videoclip opgenomen in Rotterdam.

Baba Yega is naar verschillende landen afgereisd voor optredens en heeft daarmee internationaal succes behaald. Ondanks dat de dansact wereldwijd te zien is geweest, heerst er nog altijd een mysterie rondom de groep. Al vier jaar lang willen fans weten welke gezichten achter Baba Yega verscholen zitten. Na jaren van speculatie is hier nog nooit een antwoord op gekomen.

Het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent is vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks om 20:00 uur te zien op RTL 4. De spectaculaire auditie van Baba Yega kan worden herbekeken via het Youtube kanaal van het programma.

Bron: Royal Promotions B.V. | Leila Jane Ali-Dibcircle-minus