Jan Biggel en Arno Sloot maken elke dag wel iets mee, maar wat hen op 25 maart en 13 april jl. overkwam vergeten ze nooit

Jan Biggel en Arno Sloot maken elke dag wel iets mee, maar wat hen op 25 maart en 13 april jl. overkwam vergeten ze nooit
04-14-2021, 20:22

De luisteraars van het RADIONL-programma ‘Op Volle Kracht’ waren op donderdag 25 maart jl. getuige van een bijzonder radiomoment. Presentator Hessel Wijkstra kreeg het verzoek van een Brabantse luisteraar om het nummer ‘Ons moeder zeej nog’ van Jan Biggel te draaien. Hessel had nog nooit van hem gehoord en deed een oproep om met Jan in contact te komen. Via de berichtenservice in de RADIONL APP stroomden de berichten binnen. Het zou gaan om een stukadoor uit Liempde die samenwerkt met zanger Arno Sloot. Heel toevallig zaten Jan en Arno op dat moment in de bedrijfswagen onderweg naar een klus. Jan wist niet wat hem overkwam. Hij stuurde z’n 06 nummer via de APP naar de studio en enkele minuten later was hij live op de zender. Uiteraard werd zijn 5 maanden geleden gelanceerde single aansluitend gedraaid.

Het blijkt de tweede single te zijn van Jan. Z’n debuutsingle ‘Fleske d'r in Fleske d'r uit’ was nog maar net een maand oud en Jan kon niet wachten op de volgende. Hij heeft dan ook zelf de tekst geschreven van deze opvolger. Natuurlijk doet Jan het niet allemaal alleen en heeft Arno Sloot weer alle zeilen bij gezet om hem op de kaart te zetten.  Arno Sloot is niet meer weg te denken bij het succes van Jan.  Hij speelt dan ook de pastoor in de videoclip die geproduceerd werd door Kevin Madero van K.M.E. Productions.  De muziekproductie is in handen van feestmeester Waylon van der Heijden.

De afgelopen weken blijkt ‘Ons moeder zeej toch’ één van de meest aangevraagde plaatjes te zijn in het programma dat dagelijks tussen 12.00 uur tot 15.00 wordt uitgezonden. Het zou toch wat zijn dat door een onschuldig verzoekje dit nummer binnenkort in de Nationale hitlijsten belandt.

Voor Thuis in Holland reden genoeg om even met Jan te bellen. Dat ‘even’ werd een telefonisch consult van ruim 20 minuten. Wat duidelijk naar voren kwam in het gesprek is dat lol maken in het leven hét belangrijkste is voor zowel Jan als Arno. Op het moment van het gesprek zaten beide heren thuis na een heftig moment dat ze hadden meegemaakt in de vroege ochtend van dinsdag 13 april. Jan en Arno waren onderweg naar een klus en zagen ineens allemaal auto’s met blauwe lampen op hun afkomen. Voor de grap zei Arno al, ze komen voor ons, maar toen ze daadwerkelijk werden ingesloten begonnen de lachspieren hun werk te doen omdat ze zelf wel wisten dat zij niets verkeerd hadden gedaan.

‘Al met al moesten we allebei met onze handen in de lucht. Het bleek dat ze ons voor een stel overvallers hadden aangezien. Ze waren op zoek naar wapens, maar in onze bus liggen alleen maar werk gerelateerde spullen en blikjes bier’, grapt Jan.

Op het dashboard van de auto had Jan z’n telefoon in de opname-modus staan zodat alles werd opgenomen. Je kunt horen dat de agenten hen uit de auto wilden hebben zodat men vervolgens op onderzoek kon gaan. Daaruit bleek dat ze totaal onschuldig waren en mochten hun weg vervolgen. Vanwege deze bizarre ‘arrestatie’ leek het hen beter om de baas te bellen en een dagje vrijaf te menen. Zowel Jan als Arno maken elke dag wel iets bijzonders mee dat ze allebei delen op hun Facebookpagina.

‘Eerst zitten we op de telex bij RADIONL en nu op de telex van de politie. Achteraf hebben we er veel om gelachen en we hebben een filmpje gemaakt dat we ook gedeeld hebben op Facebook. Dat vinden de mensen mooi. Sommigen vinden dat wij een soap moeten krijgen op tv. Dat zou toch wat zijn’……glundert het vrolijke gezelschap.

Hun spreekwoord ‘Met humor kom je overal’ blijkt dus wederom de waarheid.  Jan is te volgen via https://www.facebook.com/profile.php?id=100004809755066 en Arno via deze link https://www.facebook.com/arno.vdsloot

Persbericht ReehuisMedia (reehuis1@gmail.com)circle-minus