Joost van Ekeren laat Nederland en België samen dansen

Joost van Ekeren laat Nederland en België samen dansen
06-01-2021, 15:10

De Vlaamse cultuur-educatieve vereniging Danskant brengt in samenwerking met de Nederlandse componist en schrijver Joost van Ekeren het swingende dansnummer ‘Ayabowa’ uit, inclusief een kleurrijke videoclip en bijbehorende unieke dans. Dansen is leuk en gezond voor jong en oud, het in Antwerpen gevestigde Danskant is er dan ook op gebrand zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen, met name kinderen en jongeren. Daarom heeft de vereniging de handen ineen geslagen met Joost van Ekeren om een toegankelijk en swingend dansnummer uit te brengen.

‘Ayabowa’ wordt deze zomer door Danskant tijdens de danskampen ingezet en lanceert begin juni als muzieknummer met bijbehorende videoclip. “Ayabowa” is een verbastering van ‘ayubowan’, een groet afkomstig uit Sri Lanka dat letterlijk vertaald ‘long life’ (lang leven) betekent. Componist en zanger Joost van Ekeren komt zelf uit Sri Lanka en wil samen met Danskant iedereen die mee wil dansen uitnodigen om dat met volle overgave te doen. “Deze dans brengt iedereen bij elkaar en geeft de wereld kleur”, aldus Van Ekeren.

Joost van Ekeren is een schrijver, componist en kinderboekenauteur met jarenlange ervaring. Met positief gestemde nummers als ‘Laat de Liefde Vrij’ heeft hij een succesvolle carrière als artiest opgebouwd. Als kinderboekenschrijver heeft Van Ekeren succes gevonden met zijn Tido & Lali-boekenreeks, waarvan het eerste boek, ‘Tido & Lali – Speeltuin naar de maan’, sinds dit jaar verkrijgbaar is.circle-minus