Kees Haak gaat samen met z’n vrouw Monique en maat Hans Dievenbach kerstbomen verkopen voor de Voedselbank Zeist

Kees Haak gaat samen met z’n vrouw Monique en maat Hans Dievenbach kerstbomen verkopen voor de Voedselbank Zeist
11-26-2020, 20:16

Kees Haak, zijn vrouw Monique en Hans Dievenbach gaan vanaf zondag 6 december t/m donderdag 24 december 2020 Nordmann kerstbomen verkopen aan de Fornheselaan 150 in Den Dolder (bedrijventerrein). Een deel van de winst doneren ze aan de Voedselbank Zeist zodat de mensen die het minder hebben iets extra’s tijdens de feestdagen hebben. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De ondernemers laten eerst Sinterklaas z’n feestje vieren en zetten ondertussen de puntjes op de i.

Kees Haak runt samen met zijn vrouw Monique in Soest motorzaak Bikecompany en is daarnaast een succesvolle zanger. Hans Dievenbach is eigenaar van autobedrijf VAS in Den Dolder. Ergens in augustus bespraken ze de gevolgen van de coronacrisis. Alle optredens die Kees had staan werden geannuleerd. Het gevolg was dat hij veel thuis zat. Omdat Kees iemand is die altijd wel iets om handen moet hebben kwam hij met het idee om kerstbomen te gaan verkopen voor het goede doel. Hans en Monique zagen dat helemaal zitten en Hans gaf aan dat hij wel ruimte had bij zijn autobedrijf om de kerstbomen op te slaan en te verkopen.

Wat Kees, Monique en Hans niet hadden voorzien was het lange traject dat voorafging om alles officieel te regelen. ‘Kerstbomen kopen is geen punt. Je gaat naar een groothandel en overlegd welke kwaliteit en maat je wilt hebben. Uiteraard hebben wij gekozen voor de beste kwaliteit Nordmann kerstbomen uit Noorwegen. We gaven door hoeveel we ongeveer nodig hadden en voor welk doel. Omdat er ook nog een vergunning aangevraagd moest worden bij de Gemeente Zeist, waar Den Dolder onder valt, stonden we voor een dilemma. Gelukkig was de groothandel bereid om de partij voor ons te reserveren in afwachting van de vergunning. Al met al heeft dat ruim twee maanden geduurd. Op donderdag 19 november jl. werd de vergunning verleend. Inmiddels hebben we de plannen uitgewerkt en starten op zondag 6 december 2020 vanaf 12.00 uur met de verkoop van de bomen’, glunderen Kees, Monique en Hans.

Op het terrein aan de Fornheselaan 150 wordt een soort boomgaard neergezet. Volgens Kees kan het publiek de bomen dan van alle kanten goed bekijken. ‘Normaal gesproken worden grote aantallen bomen in netten verpakt tegen een hek aan gestald. Wij willen er iets bijzonders van maken met Kerstmuziek, vuurkorven én warme chocomelk’.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 9.00 uur 18.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur
Prijzen vanaf € 22.50circle-minus