Liegen kan ze niet: 8 oktober single-release van Jeroen Kramer

Liegen kan ze niet: 8 oktober single-release van Jeroen Kramer
10-07-2020, 23:37

Herfst 2020: terwijl feit en fictie in een 'perfecte storm' van corona, Amerikaanse verkiezingen en Sinterklaas de mensen om de oren vliegen, zingt Jeroen Kramer doodleuk 'Liegen kan ze niet' - een luchthartige song waarin de hoofdpersoon er rotsvast van overtuigd is dat hij niet wordt
bedrogen: 'Ze heeft geen dubbele agenda, geen kaarten in haar mouw…

’ In een akoestische, poppy groove met een latin randje horen we mild sarcasme en - zoals altijd bij Jeroens nummers - een tekst die niet de gebaande paden volgt. Iedereen weet natuurlijk dat Jeroen Kramer elk jaar voor het oog der natie als 'Jeroen van het Sinterklaasjournaal’ als eerste de Sint begroet (inderdaad - binnenkort is het weer zover!). Sommigen kennen hem nog als 'Jeroen van Het Klokhuis’. Maar dezelfde Kramer bestiert ook al jaren zijn eigen kleine hoekje in de Nederpop als singer-songwriter, met zijn eigenzinnige popsongs.

In 2013 bracht hij zijn debuutalbum Miljoenen Idioten uit. Na zijn melancholieke single Dat ben ik, een jaar geleden, schreef hij in maart 2020 mee aan Leoni Jansens veelgeprezen coronaballad Bloesem in de bomen. Afgelopen augustus kwam Beter dan dit uit, een opwekkende shuffle met een randje weemoed. En nu dus het luchtige Liegen kan ze niet.

De releases van het laatste jaar nam hij overigens op met producer/drummer Benjamin Rheinländer (bekend van o.a. Celine Cairo, Leoni Jansen, Dave Budha), en feitelijk vormt deze reeks singles een nieuw album in wording, want meer zullen er zeker volgen in de nabije toekomst. Kramer zit dus niet stil! Zo zoetjesaan groeit zijn hoekje in de Nederpop uit tot een repertoire waar je niet zomaar meer omheen kunt….

Liegen kan ze niet is vanaf 8 oktober verkrijgbaar op alle digitale media.

Meer over Jeroen Kramer: jeroenkramer.nl/muziekcircle-minus