Marco Schouten lanceert ludieke single IK LUISTER LIEVER NAAR MIJN EIGEN GEZEIK

Marco Schouten lanceert ludieke single IK LUISTER LIEVER NAAR MIJN EIGEN GEZEIK
10-19-2022, 08:46

Voor Marco Schouten betekent het uitbrengen van de single Ik luister liever naar mijn eigen gezeik een nieuwe start. Die weg gaat hij samen bewandelen met producer Jeroen Dirksen en Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Ondanks dat de zanger al een paar jaar vlak over de grens in Duitsland woont, blijft Nederland zijn thuisbasis qua optredens. Heel toevallig heeft Jeroen Dirksen op steenworp afstand van zijn woonplaats Schuttorf in het Duitse Neuenhaus zijn studio. Voorheen legde Marco veel kilometers af voor het opnemen van zijn singles en dat is met deze samenwerking verleden tijd.

Marco: Een paar jaar geleden heb ik Jeroen leren kennen tijdens een artiestenreis in Oostenrijk. Ik ben destijds een keer bij hem op bezoek gegaan en heb een leuk gesprek gehad. Onlangs stond ik weer bij hem op de stoep met de vraag of hij iets voor mij kon betekenen. Hij liet me als eerste een demo horen van Ik luister liever naar mijn eigen gezeik. Daarna volgden nog een paar liedjes, maar ik kreeg het allereerste nummer niet meer uit mijn hoofd. Ik gaf wel aan dat ik graag het tweede couplet een andere lading wilde geven. Dat heeft Jeroen doorgegeven aan tekstschrijver Dennis Velers die het perfect heeft uitgevoerd. Het eerste gedeelte gaat over een vrouw die je in het cafe tegenkomt. Zij zit constant aan je kop te zeurenen en je blij bent om even naar het toilet te gaan om bij wijze van spreken naar je eigen gezeik te luisteren. In het tweede couplet van het feestnummer wordt de draak gestoken met een aantal personen die dagelijks op televisie te bewonderen zijn. Uiteraard wordt de verhaallijn uitgebeeld in de clip die is opgenomen bij mijn stamkroeg in Oldenzaal.

Marco hoopt dat de samenwerking met deze twee vakmensen zijn artiestencarriere uiteindelijk weer op het oude niveau getilt wordt. De neuzen staan in ieder geval dezelfde kant op. De opvolger van Ik luister liever naar mijn eigen gezeik ligt ook al klaar. Dat gaat een 2.0 versie worden van een plaat die hij eerder heeft opgenomen en uitgebracht.

De CD single Ik luister liever naar mijn eigen gezeik is vanaf 19 oktober 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.circle-minus