Mike Kanders vormt ‘Jerusalema’ om tot ‘Ik wil bij je zijn’

Mike Kanders vormt ‘Jerusalema’ om tot ‘Ik wil bij je zijn’
09-08-2020, 00:00

Amper twee maanden na de lancering van ‘Ik beloof jou nog veel meer’ presenteert Mike Kanders de opvolger ‘Ik wil bij je zijn’. Het is een Nederlandstalige bewerking op ‘Jerusalema’ van Master KG Feat. Nomcebo. Inmiddels is de oorspronkelijke clip, die een kleine 9 maanden geleden viraal ging, al meer dan 120 miljoen keer bekeken. Volgens Mike komt dat succes mede door het dansje dat als een rode draad door de clip loopt.

‘Dat dansje zag ik regelmatig op Facebook voorbijkomen. Ik kreeg bovendien de melodie niet meer uit m’n hoofd en ging er mee naar Manfred Jongenelis of hij er iets in zag om er een Nederlandstalige tekst op te maken. Manfred gaf aan dat wel te willen doen, maar dan moest het wel snel gebeuren. De kans dat iemand anders me dan voor zou zijn was groot. Ondanks dat het eigenlijk iets te vroeg zou zijn als opvolger van m’n in juli gelanceerde single hebben we besloten om het door te zetten. Met spoed is het geheel geproduceerd’, onthult Mike.

Om het plaatje compleet te maken zocht Mike contact op met een dansschool of zij kans zagen om het dansje in te studeren en uit te beelden in de clip. Het toeval wilde dat ze al een tijdje dat bewuste dansje repeteerden. Ze waren erg enthousiast en gaven aan mee te werken. Mike is in ieder geval heel erg tevreden over het resultaat.

‘Ik wil bij je zijn’ is te streamen en te downloaden op de bekende portals. De clip die opgenomen is door Karl Kaspers zal ter promotie van de single te zien zijn bij de clipzenders, Youtube en de socials van Mike Kanderscircle-minus