Monique von Beers debuteert met IK WEET NIKS, IK WEET NIKS EN IK ZIE NIKS

Monique von Beers debuteert met IK WEET NIKS, IK WEET NIKS EN IK ZIE NIKS
11-02-2022, 12:03

Monique von Beers vermaakt al meer dan 30 jaar het publiek met haar bijzondere stemgeluid. De eerste vraag die ze vaak gesteld krijgt is of ze van Duitse komaf is. Dat is niet het geval. Die achternaam kreeg ze automatisch toen ze trouwde met haar man. Naast Nederlandstalige volksliedjes zingt ze ook graag blues- en soulmuziek. Omdat er maar een handjevol Nederlandstalige volks-zangeressen zijn, nam ze onlangs het besluit om in die vijver te gaan zwemmen. De kans dat haar debuutsingle Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks best wel eens veel aandacht kan krijgen van de Nederlandstalige radiostations, is best groot. Bert Schenau van platenlabel Storm Records bestempelt haar al als Renée de Haan 2.0.

De titel van de single Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks heeft ze zelf bedacht. Dat heeft eigenlijk te maken met een situatie waarin ze een jaar of 4 geleden zelf terecht kwam. Ze werd onterecht als een rat weggezet, terwijl ze er helemaal niets mee te maken had.

Monique: Je weet wel hoe dat gaat in het roddelcircuit. De één zegt dit en de ander dat zodat het verhaal steeds mooier wordt. Voordat je het weet is er ruzie, want iedereen trekt z’n eigen conclusie. Dat is een beetje zoals het gaat. Op dat moment zei ik al ‘Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks. Later bedacht ik me dat dit een leuke titel zou zijn voor een liedje. Ik ben vervolgens gaan schrijven en zo is dit liedje als het ware ontstaan. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik er uiteindelijk iets mee heb gedaan. Omdat ik nog geen melodielijn had vroeg ik Albert Hoedemakers om advies. Hij had een demo gemaakt die echter nog niet helemaal aan al mijn wensen voldeed. Toch liet ik deze horen aan mijn vriendin die aangaf om contact op te nemen met Bert Schenau. Hij was erg enthousiast en stelde voor om het uiteindelijke arrangement door producer Ger Oerlemans te laten maken. Zogezegd, zo gedaan en ik ben heel erg tevreden over het eindresultaat. Voor mij was dit ook het juiste moment om door te pakken.

Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks verschijnt bij Storm Records en is vanaf 2 november 2022 te streamen bij de bekende portals. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, is te bewonderen op YouTube en de socials van Monique von Beers. Daarnaast is ze toegevoegd aan de line up van het Tv-programma Toppers van Oranje. Deze opname vindt plaats in december 2022 en zal in een later stadium bij diverse zenders te bewonderen zijn.

RTV: HUBSCH MEDIA: http://www.hubschmedia.com/ Tel: 072 505 4229circle-minus