Organisatie Dutch Valley gaat ervan uit dat de 10e editie op 15 augustus 2021 doorgaat

Organisatie Dutch Valley gaat ervan uit dat de 10e editie op 15 augustus 2021 doorgaat
03-25-2021, 13:46

'We hebben er gigantisch veel zin in en gaan er vanuit dat we op 15 augustus weer met z’n allen de handjes in de lucht kunnen gooien tijdens de tiende editie van Dutch Valley!', meldt de organisatie van het muziekfestijn.

Men vervolgd: 'De ontwikkelingen rond corona volgen elkaar razendsnel op. Hoewel we op dit moment nog steeds te maken hebben met zware maatregelen is er gelukkig ook steeds vaker positief nieuws te melden! Zo wordt er inmiddels in hoog tempo gevaccineerd en is de huidige verwachting van de overheid dat rond eind juni alle kwetsbare mensen beschermd zijn die gevoelig zijn voor ziekenhuisopname. Hierdoor verdwijnt de druk op de ziekenhuizen en zorg, waardoor er ruimte in de maatschappij is om weer vrij te bewegen. Daarnaast zijn de eerste resultaten van de testevenementen erg bemoedigend. Het lukt om mensen die besmet zijn vooraf te vinden en van een evenement zo geen feest voor het virus te maken. Inmiddels is de coronacheck-app ook volop in ontwikkeling. De app wordt gebruikt voor toegangstesten en laat aan de deur, via een QR-code, zien dat je een negatieve testuitslag hebt en er dus een hele kleine kans is dat je besmettelijk bent. Tevens wordt nu onderzocht of de app eenzelfde ‘sein veilig’ kan geven als je gevaccineerd bent. Door het zo te regelen, weet degene straks aan de deur niet om welke reden jij niet besmettelijk bent en dus een groen vinkje in de app krijgt.

We gaan ervan uit dat het mogelijk is om Dutch Valley 2021 op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden - zonder 1,5 meter afstand of beperking in bezoekersaantal!'.

IK WIL EEN KAARTJEcircle-minus