Patrick van de Worp schrijft emotionele tekst over een droom waar je naar toe moet leven

Patrick van de Worp schrijft emotionele tekst over een droom waar je naar toe moet leven
04-05-2023, 12:08

Voor Patrick van de Worp was de aanleiding om zelf een tekst te schrijven op de prachtige melodielijn van Keith Whitley’s countrynummer Don’t close your eyes absoluut geen prettige ervaring. Eigenlijk komt het er op neer dat het lied niet uit vreugde is ontstaan. De boodschap die Patrick in het nummer mee wil geven is dat je alles niet zo maar voor lief moet nemen. Denk eerst na voordat je iets zegt. Patrick heeft aan den lijve ondervonden dat het leven betrekkelijk is en je van elk moment moet genieten.

Het eerste drama waar Patrick mee te maken kreeg was de diagnose keelkanker die zijn vader afgelopen juni moest verwerken. Hij ging een traject in en werd op 10 oktober schoon verklaard. Drie weken later overleed zijn moeder aan de gevolgen van alvleesklier kanker. Patrick zelf liep ook al geruime tijd rond met pijnklachten in zijn onderlichaam. Een jaar daarvoor bezocht hij daarvoor al een arts die hem naar een fysiotherapeut stuurde. Omdat hij merkte dat de pijn zich uitbreidde naar z’n schouder nam hij wederom contact op met de arts. Nadat hij de uitslag van de echo kreeg begonnen alle alarmbellen te rinkelen en werd alarmfase rood afgekondigd. Patrick bleek een tumor van 7 cm in z’n longen te hebben. Daarnaast was een rib en een wervel al weggevreten door de tumor. Op dat moment stond het leven voor de 41 jarige zanger helemaal op de kop. Drie personen uit één gezin die op hetzelfde moment dezelfde ziekte hebben is best heftig. Eind december begon hij met bestralingen die tot half februari duurden. Omdat Patrick een positieve mindset heeft voelt hij zich sterk en fitter. Inmiddels is de tumor 1 centimeter gekrompen. Toch zal hij het komende jaar immunotherapie moeten doorlopen. Uiteindelijk verwacht Patrick wel dat hij geopereerd gaat worden. Toch heeft Patrick ook leuk nieuws te melden….hij wordt binnenkort weer vader.

Ondanks deze rare periode heeft Patrick de moed verzameld om een tekst te schrijven. Het leven gaat door en hier put hij energie uit. Roy heeft getracht om ballad zo dicht mogelijk bij de originele track te houden. Dat is volgens Patrick goed gelukt.

De single Leef toch je droom is te streamen bij de bekende portals. De clip is opgenomen door Roy Otters.circle-minus