Rechter stelt Rob Zorn ook in Hoger Beroep in het ongelijk en krijgt hoge geldboete

Rechter stelt Rob Zorn ook in Hoger Beroep in het ongelijk en krijgt hoge geldboete
12-07-2021, 19:54

Rob Zorn kreeg vandaag in de Hoger Beroep zaak die hij had aangespannen vanwege zijn veroordeling van mishandeling tegen twee vrouwen te horen dat hij de dames een schadevergoeding moet betalen van 800 euro. Daarbovenop komen ook nog de advocaatkosten. In de eerste rechtszaak kreeg Rob een taakstraf van twintig uur opgelegd. Omdat hij het totaal niet eens was met de uitspraak tekende hij Hoger Beroep aan.

De ellende begon in juni 2017. Rob rijdt al meer dan 15 jaar op zonnige dagen met z’n scooter door Haarlem om uit te kijken naar honden die in snikhete auto’s worden achtergelaten. Als het nodig is tikt hij een autoraam in om het beestje uit z’n benarde positie te halen. Op die warme zomerdag trof Rob wederom een hond aan in een snikhete auto. Hij hield het dier in de gaten of het niet mis zou gaan. Op een gegeven moment kwam de eigenaar ter plaatse die vervolgens een preek van Zorn kreeg dat het niet kon wat hij deed. Op dat moment sprong er volgens Rob een vrouw tussen die er helemaal niets mee te maken had. De boel escaleerde met als gevolg dat een vriendin van die vrouw zich er ook mee bemoeide.

Rob: Het waren net twee duivels. Ze bleven me aanvallen. Om mezelf te verdedigen heb ik haar met een soort duw weg proberen te krijgen. Op dat moment stond er zelfs iemand van Handhaving bij. De dame in kwestie valt vervolgens ongelukkig en haar plaatje valt uit haar mond. Daarnaast was haar lip gescheurd. Na dit voorval kwam ook een politieagent  ter plaatse die mij verhoorde. Ik heb meteen gezegd dat ik ook aangifte tegen de dames wilde doen. De agent beloofde me dat dat op een later tijdstip ook nog kon. Al met al werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Er is daarom nooit een aangifte van mijn kant opgenomen.  In de tussentijd hadden maar liefst 4 getuigen zich bij mij gemeld, die verklaarden dat het een duw was en geen klap. Die getuigen zijn allemaal op het politiebureau geweest om hun zegje te willen doen. Daar is verder ook niets mee gedaan. Omdat deze twee duivels wel getuigen hebben kon ik deze juridische strijd niet winnen en ben ik nu Rob Z. De eerder opgelegde taakstraf hoef ik niet te doen. Eén ding blijf ik zeggen. Ik heb haar niet geslagen, maar achteraf had ik dat misschien toch moeten doen. Helaas blijkt dat je jezelf niet mag verdedigen in Nederland. Ik heb besloten hier een punt achter te zetten. Deze zaak is er één van 4½ jaar geleden. Er is achteraf maar 1 ding belangrijk, de hond kwam er die dag veilig uit.

Nadat Rob dit verhaal deelde op Facebook kreeg belde Karin van Pelt hem op met de mededeling dat ze Crowdfunding op te willen zetten voor de boete en advocaatkosten. Rob: ‘Die heeft ze inmiddels  aangemaakt. Normaal gesproken zou ik dit niet willen hebben, maar in deze barre tijden ben ik er wel heel blij mee. Dank je Karin”.

KLIK HIER OM TE DONEREN.circle-minus