Rood-Hit-Blauw producties betrekt nieuw pand in Nijkerk

Rood-Hit-Blauw producties betrekt nieuw pand in Nijkerk
04-17-2021, 16:33

Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties zit al vanaf de tijd dat er nog cassettebandjes werden gemaakt in de muziekwereld. Er werden cassettebandjes op de markt gebracht die vol stonden met Nederlandstalig repertoire. Als beginnend ondernemer was hij vaak te vinden op braderieën. In die tijd bestond deze handel hoofdzakelijk uit onbespeelde- en bespeelde cassettebandjes. In het begin van de jaren 80 werd de compact disc geïntroduceerd. Vanaf dat moment werd de vraag naar muziekdragers nog groter. Ronald vestigde zich op de Bazaar in Beverwijk om aan de vraag van de klanten te voldoen. Daarnaast startte hij een eigen muzieklabel. Omdat Ronald ze een stuk goedkoper aanbood dan in de reguliere winkels ging zijn handel als warme broodjes over de ‘toonbank’. Hij besloot daarna om de labelnaam Discount Music te veranderen in Rood-Hit-Blauw Producties. Ronald opende een groothandel in cd’s en dvd’s in Amersfoort. Dit was succesvol totdat deze markt totaal instortte vanwege de digitale opmars.

Ik besloot het roer om te gooien en me nog meer te verdiepen in het uitbrengen van muziek op het label Rood-Hit-Blauw. Daaruit bleek er vanuit de artiesten behoefte te zijn om voor hen de release, de boekingen en de promotie te verzorgen. Voor een aantal behartigen we nu ook het management. Mijn vriendin Marja Willems regelt de creatieve taken en biedt veel ondersteuning. De laatste tijd hebben zich een ongekend aantal nieuwe artiesten verbonden met RHB. Kortom… Rood-Hit-Blauw is een snel groeiend label en uw partner van A tot Z’.

Tot nu toe vonden deze werkzaamheden plaats vanuit een pandje in het centrum van Nijkerk. Omdat de activiteiten behoorlijk toenamen en het bedrijf uit z’n jasje is gegroeid werd gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden in het prachtige multifunctionele kantoorpand ‘Het Forum’, gelegen achter het ‘Hart van Holland’ in Nijkerk. Adresgegevens: Berencamperweg 10, 3861 MC  Nijkerkcircle-minus