Samenwerking Lou Prince en Henny Thijssen

Samenwerking Lou Prince en Henny Thijssen
12-29-2020, 00:21

De nieuwe single van Lou Prince, getiteld, 'Kom weer terug bij mij' is geschreven door Henny Thijssen (winnaar van The Voice Senior 2020).
De mannen hebben elkaar 2 jaar geleden ontmoet tijdens de audities van The Voice Senior 2018. Zowel Lou als Henny deden destijds auditie voor het muzikale programma.

Waar Lou in 2018 mee mocht doen, moest Henny om onduidelijke redenen tot dit jaar wachten. Henny, die de winst van ’The Voice Senior’ midden september op zijn naam schreef, herinnerde Lou in 2019 opnieuw aan zijn voornemen om met elkaar de opnamestudio in te gaan.

Wat Henny voor Lou voor ogen had, bleek een Nederlandstalig nummer te zijn. Toen Lou dit hoorde, dacht hij terug aan wat Marco Borsato, maar ook Gordon Heuckeroth en Gerard Joling tijdens The Voice Senior tegen hem gezegd hadden. Lou: ”Het advies van die mannen, was om een liedje in het Nederlands op te nemen.”

'We hebben het lied opgenomen bij Studio M-Works in Enschede met Henny Thijssen en producer Maarten de Groot. Tijdens het inzingen had ik wat moeite met de intonatie van de Nederlandse tekst. Henny heeft mij daarbij fantastisch begeleid. Er hing een hele fijne sfeer in de studio en binnen een paar uurtjes stond het nummer als een huis. De clip hebben we opgenomen bij Bennies Fifties Store te Scheveningen, dankzij de goede contacten met Tony Tetro, Hans Wennekes en Televisie Poeple Hilversum. Jim Hoogendorp van www.behindthestars.nl was aanwezig op een groot aantal foto's te maken.circle-minus