Spang! bezingt in ‘Sinds je weg bent’ het verliezen van een liefde

Spang! bezingt in ‘Sinds je weg bent’ het verliezen van een liefde
03-17-2021, 10:02

Spang! geeft met ‘Sinds je weg bent’ een nieuw visitekaartje af. Met exact hetzelfde team waarmee de zanger uit Coevorden in 2020 een samenwerkingsovereenkomst sloot waarvan ‘Ochtendlicht’ het eerste resultaat was, is onlangs een lied geproduceerd die op het perfecte moment gelanceerd wordt. Volgens Spang! kan iedereen zich in ‘Sinds je weg bent’ vinden. Het komt niet vaak voor dat een tekst echt voor iedereen van toepassing is. Het onderwerp gaat namelijk over het verliezen van een liefde.

‘En dat kan heel breed worden gezien’, meent Spang!. ‘Deze volkse / pop single dekt meerdere lagen. Covid-19 heeft nogal wat losgemaakt. Dat besprak ik met tekstschrijver Robert Vredeveld en producer Jeroen Russchen. We kwamen tot de conclusie dat iedereen een liefde heeft verloren. Dat komt normaal gesproken alleen maar voor bij grote rampen. Corona is ook een grote ramp. De één kan niet voetballen en is z’n liefde voor de sport kwijt. Een ander heeft iemand echt verloren aan corona of een andere ziekte. Deze pandemie ontneemt mij m’n optredens. Ik mis het verblijden van het publiek én al die momenten dat ik muziek kan maken. Dat voelt ook als het verliezen van een liefde. Ik kan niet wachten totdat alles weer normaal is.

Het hondje van Spang! vertolkt een hoofdrol in de videoclip die opgenomen is door Patchanka Camera Producties. Hij is op zoek naar z’n baasje als hij van huis is. Hij komt op plekken waar Spang! in het verleden heeft opgetreden, waaronder bij Rembrandt en bij het zomerfestival ‘Drenthe aan Zee’ dat plaatsvond bij recreatiepark Ermerstrand in Erm. Flashbacks passeren eveneens de revue’, aldus Spang!

‘Sinds je weg bent’ is vanaf 17 maart 2021 te streamen op de bekende portals. De clip is te bewonderen bij de clipzenders, Youtube en de socials van Harm Spang.

Persbericht: ReehuisMedia (reehuis1@gmail.com)circle-minus