Tjeerd Henstra bezoekt RADIONL op 12 oktober 2020

Tjeerd Henstra bezoekt RADIONL op 12 oktober 2020
10-09-2020, 17:31

Op maandag 12 oktober 2020 ontvangt Hessel Wijkstra tussen 14.00 uur en 15.00 uur  in z’n RADIONL programma ‘Op volle kracht’ de zingende kroegbaas Tjeerd Henstra. De uitbater van Café de Jutter uit Texel ( De Koog), dook enkele weken geleden de studio van Gerto Heupink in om z’n nieuwe single ‘ Ik weet niet waarom’ op te nemen.

Tjeerd is, zoals hij zelf zegt een echte Friese jongen van bijna 50 jaar. Hij is de zoon van de veel te vroeg overleden Friese zanger Rommy. Dit jaar zit Tjeerd precies 30 jaar in de horeca, waarvan de laatste 10 jaar op Texel. Tjeerd is daarnaast al vele jaren actief als muzikant. Z’n eerste single bracht hij uit op z’n 23ste levensjaar. Ondertussen is hij bezig met het samenstellen van het zesde album welke t.z.t. gelanceerd gaat worden. Het nummer ‘Ik weet niet waarom’ is een voorloper hiervan. De keuze om de opnames bij Gerto op te nemen heeft te maken de sound die deze uit Enschede afkomstige producer aflevert.

Tjeerd kreeg het lied aangeboden door zanger Roel Thomas. ‘Hij kwam bij mij in het café en gaf aan dat hij een mooi liedje had gemaakt dat bij mij zou passen. Nadat ik het had beluisterd vertelde ik dat de basis prima was, maar dat ik het op m’n eigen manier wilde verbouwen. Dat vond hij geen enkel probleem. Vervolgens heb ik de demo naar Gerto gestuurd die er een mooie orkestband bij heeft gemaakt. Omdat ik een accordeon een passend instrument vond, is deze ook veelvuldig te horen. Het resultaat is volks, maar ook niet weer te volks. Dit is gewoon mijn dingetje’, aldus Tjeerd.

Meer info over Tjeerd is te vinden op z’n Facebookpagina: https://www.facebook.com/tjeerd.henstracircle-minus