TV Monument Ria Valk 80 jaar

TV Monument Ria Valk 80 jaar
02-02-2021, 08:51

Fotocredits: Gerard de Haan. Zangeres-actrice Ria Valk bekend van 'Rocking Billy', 'Worstjes op de borstjes', 'Leo' en 'Oma wil een toyboy' wordt 11 februari 80 jaar. Ria trad totdat de corona kwam nog steeds een vijftal keer per maand op met haar seniorenshow. In deze show zong ze naast de genoemde hits ook mooie, rustige luisterliedjes zoals 'Waarom blijft de zon toch schijnen'. Daarnaast bracht ze een ode aan haar vakvriendin Anneke Grönloh en zong ze internationaal repertoire als 'Bring it on home to me' en 'The French Song'. Ria hoopt als de corona voorbij is en we allemaal gevaccineerd zijn, weer volop aan de bak te gaan met deze show. Ria zegt er zelf over: “Ik ben nog lang niet uitgezongen.”

Ria was van plan om haar tachtigste verjaardag groots te vieren met collega's en vrienden. Zoals ze dit eerder had gedaan rond haar zeventigste en vijfenzeventigste verjaardag. Helaas is dat niet mogelijk, maar Ria wordt wel door Omroep Max in het zonnetje gezet. Op zaterdag 6 februari wordt er namelijk de documentaire van Han Peekel 'TV Monument Ria Valk' uitgezonden op NPO 1 om 17.05 uur. In deze uitzending praat de tv chroniqueur met Ria Valk, maar daarnaast zijn er veel mooie beelden te zien uit haar rijke tv loopbaan. 

Ria doet dit jaar tevens mee aan de nieuwe comedyserie TRECX op Amazon Prime. Deze serie is geformeerd rondom Michiel Romeyn, bekend van 'Jiskefet' en 'Debiteuren crediteuren'. Aan de serie werken verder mee: Herman Koch, Bo Maerten, Ruben van der Meer, Arjan Ederveen, Sigrid ten Napel en Anniek Pheifer. Ria Valk heeft nadat ze vroeger in 'Zeg 'ns Aaa' speelde, ook weer zin om meer te gaan acteren. Tenslotte denkt ze er weer aan om een nieuwe single op te gaan nemen. Ria Valk wordt dan wel 80 jaar, maar van stoppen wil ze voorlopig niks weten. Ze zegt: "Ik heb lang genoeg achter de geraniums gezeten met die corona."    

TV Monument Ria Valk Zaterdag 6 februari NPO 1 om 17.05 uur  

Bijgeleverde foto is van Gerard de Haan (en stond op het boek 60 jaar Ria Valk, uitgave 2018) Bron: https://riavalk.wordpress.com/circle-minus