Wout van der Lei komt met een Gronings lied.

Wout van der Lei komt met een Gronings lied.
05-20-2021, 11:37

Wout van der Lei, een all-round muzikant die niet meer weg te denken is uit de muziekwereld, komt met een Gronings lied.

Dat mensen creatief werden in de coronaperiode was al snel duidelijk. Je moet in een bizarre tijd gaan roeien met de riemen die je hebt of je ontdekt iets nieuws. Wout die we kennen als Nederlandstalige zanger en waarvan we weten dat hij ook in andere talen zingt, schreef een lied voor zijn steun en toeverlaat, Anneke, zijn vrouw die te allen tijde aan zijn zijde staat. Hij schreef "Ik zing veur die dit laid" op de melodie van "Help me make it through the night". Een grote hit uit de jaren '70. Het nummer is al op diverse manieren gecoverd en in diverse stijlen en Wout doet het op zijn manier.

Heel spontaan kwam het in mij op om dit te gaan doen. Er liggen nog een aantal liedjes op de plank waar ik een Groningse tekst op ga schrijven, ook komt er totaal iets nieuws. Dit is dus zeker niet het laatste wat ik ga doen. Natuurlijk blijf ik ook alle andere liedjes zingen die men van mij kent, aldus Wout.

De clip is geschoten in samenwerking met Thuis in Holland en zal zo spoedig mogelijk online worden gezet. Het was weer ouderwets gezellig en fijn om weer samen te werken. Ik ben zeer benieuwd naar de reacties van de mensen en als de mensen het ├ęcht leuk vinden, dan is het zeker iets dat ik zal blijven doen. Wil je op de hoogte blijven over van alles wat ik doe, volg me dan op de bekende sociale media kanalen.circle-minus